HR EN IT

DESTINACIJE

Bibinje

Bibinje je malo mjesto pored Zadra, prometno vrlo pristupačno, a najprivlačnije zbog velikih, lijepih plaža. U pisanim dokumentima se prvi put spominje 1214. godine. Područje Bibinja je bilo nastanjeno još u rimsko doba, što dokazuje i samo porijeklo imena Bibinje. Svoj naziv Bibinje su dobile po Vibiju (Vibius), rimskom patriciju koji je imao posjed na današnjem teritoriju Bibinja.

Prvi znaci bavljenja turizmom vežu se uz drugu polovicu 20. st., 1950 godine u Bibinje dolaze prvi gosti, izviđači iz Kostajnice, a nešto kasnije i gosti iz Makedonije. Bili su smješteni u šatorima i hranili su se sami. Gradnjom marine započinje druga faza razvoja turizma, broj iznajmljivača soba i apartmana je u porastu. D-Marin marina Dalmacija danas je atraktivni nautičko – turistički punkt, vrlo značajan u lancu turističkih središta na istočnoj obali Jadrana. Ona spaja, a istovremeno i razdvaja dva slikovita turistička mjesta – Sukošan i Bibinje.

 

 

Danas je Bibinje životopisno mediteransko mjesto koje se proteže na četiri kilometra jadranske obale sa oko 4000 stanovnika. Smještaj je moguć u više od 1000 registriranih soba i apartmana sa 4000 kreveta, kao i u jednom od 10 dobro opremljenih kampova