HR EN IT

DESTINACIJE

Petrčane

Petrčane su predivno malo mjesto smješteno između dva grada duge tradicije i slavne prošlosti, Zadra i Nina.  Poznato je  po svojim brojnim plažama, bistrom moru i hladovini u sjeni borove šume.

Plaže se prostiru duž cijelog mjesta, u svojoj duljini od gotovo 5 kilometara. Prostor za kupanje je iznimno velik, pogodan za malu djecu u svojim plitkim dijelovima, a za odrasle na dubini od nekoliko metara. Pojedine plaže u Petrčanima su prilagođene i osobama s invaliditetom.

     

 

Petrčane  doživljava uspon u turizmu te je prepoznato kao jedno od vodećih turističkih destinacija na zadarskom području i šire.  Poznato je po ekskluzivnim vilama, hotelskim smještajem te bogatom gastronomskom ponudom.

 

U prošlosti se stanovništvo Petrčana tradicionalno bavilo poljoprivredom i pomorstvom, a najzastupljenije poljoprivredne kulture su  su bile  masline i vinove loze. Tradiciju vinogradarstva u Petrčanima nastavljaju  Kraljevski vinogradi omiljeno odredište ljubitelja vina koji žele svježa voćna vina, jela ispod peke i druga autohtona jela dok uživaju u opuštajućoj atmosferi s prelijepim pogledom na Zadarski kanal i otoke.