HR EN IT

DESTINACIJE

Vinjerac

Vinjerac je jedno od najinteresantnijih mjesta na dijelu srednjeg Jadrana. Njegov položaj učinit će se zanimljivim i privlačnim za svakog gosta koji želi provesti svoj godišnji odmor u oazi mira, tišine daleko od gradske buke i zagađenosti. Sam dolazak u mjesto pružit će svakom  nezaboravnu sliku malog mirnog mjesta okruženog kristalno čistim morem i planinom Velebit u neposrednoj blizini. Zbog neprestanih strujanja more nikada nije zagađeno, čak i u lučici u kojoj mještani i ostali turisti mogu držati svoje brodove.

 

 

 

 

 

Za sve one koji žele više zabave tu je blizina gradića Starigrada i grada Zadra, bogatog kulturnim spomenicima, diskotekama, restoranima, hotelima itd., do kojeg je potrebno svega 30-tak minuta vožnje. Vinjerac je izrazito ribarsko mjesto. More je bogato raznovrsnom, kvalitetnom ribom koja obogaćuje jelovnike restorana i zajedno sa domaćim, izvornim poljoprivrednim namirnicama i domaćim mesom, zadovoljit će ukuse i najzahtjevnijih gurmana. Uvijek svjež i čist planinski zrak djelovat će ljekovito i za one koji imaju problema sa dišnim putevima.

 

Zimi su u mjestu uglavnom mještani, a ljeti ga mnogi turisti i prolaznici posjećuju koji su oduševljeni njegovom atraktivnošću i ljepotom. Možemo ga sa sigurnošću nazvati pravim malim rajom idealnim za odmor i opuštanje.